Искате ли да получавате новини от нас - за премиери, промоции и др.?

КАПИТАЛЪТ

по Маркс

17 ноември 2018, събота, 18 часа

вход свободен

НОЩ НА ТЕАТРИТЕ

Основна сцена

режисьор: Андраш Урбан

Кралски черногорски театър – Цетинье

 

А къде е тук човекът?

Това е, което Маркс пита пред цялата история на философията. Този въпрос поставя политическата икономия пред своето време, което величае капиталистическото произвоство и прогреса. Може би от тук трябва да тръгнем. Да поставим въпроса. Къде е човекът в индустриалната революция? Къде е човекът в технологичния напредък? Къде е човекътв държавите, които вече над двадесет и повече години живеят в преход? Къде е човекът в капитализма? Но и от дистанцията на тридесет години, къде е и човекът в социализма, който със сигурност беше една от най-кървавите идеологии в човешката история - с властта на девиантния девиз като някакъв перверзен отговорна Марксовия въпрос - "няма човек - няма проблем".Казват, че трудовете на Маркс са като Библия.Всеки ги цитира,малцина са ги чели, и накрая никой не ги разбира. Марксистките книги бяха изгорени след падането на комунизма. В цяла бивша Югославия марксистката идеология стана почти еретично учение. В началото на войната се топлеха, като в печките си горяха комунистически книги с дебели корици и качествена хартия. Засега от тази пепел няма Феникс. Само вечно противопоставящите си мисли за това – дали ни е било по-хубаво? Във време, когато някакви други страшилища обикалят Европа, Марксовият “Капитал” става една от най-продаваните европейски книги. Търсим ли в нея рецепта за революция? Или просто отговор на въпроса, къде е във всичко това човекът?

Купи билети он-лайн и принтирай у дома!

 

 

 

 

 

 

 

 

Цени за театрални спектакли

Предлагаме различни цени на билетите според мястото в залата, конкретния спектакъл, както и отстъпки за за ученици, пенсионери, групови посещения, образователни и детски спектакли...
Научете повече +

отстъпки

отстъпки

Важат за ученици, пенсионери, фамилни и групови посещения (от над 10 човека). Обадете ни се на тел. 052 66 96 51 и 052 66 96 52 за договаряне на отстъпки.

абонаменти

абонаменти

С VIP Card ползвате от 20 % до 50 % отстъпка от цената на билета за спектакли на Драматичен театър "Ст. Бъчваров" - Варна и Държавна опера – Варна.

купете билети on-line

купете билети on-line

Ползвайте MULTINET CARD през сайта www.bgbileti.com. Купете билети от сайта www.grabo.bg и ползвайте специални отстъпки!

TOP