ИНТЕРВЮ С ЛЮБОВНИЯ ТРИЪГЪЛНИК В „КЪРВАВА СВАТБА“

Млади талантливи, красиви – Христина Джурова, Александър Евгениев и Станислав Кондов, как се чувствате в света на Лорка?

Христина Джурова: Режисьорът Стоян Радев ни въведе в магичния свят на Лорка, в който изпитваме всички възможни емоции на света. Много се надяваме това да усети и публиката.

Александър Евгениев: Стоян Радев ми предложи да попадна в света на Лорка и аз веднага приех. Как се чувствам ли? През душата и тялото ми минават крайни емоции.

Станислав Кондов: В света на Лорка се чувствам много магично, приказно, поетично. „Кървава сватба“ е прекрасен текст, който носи много любов, смях, сълзи, цялата палитра от емоции.

Как разбрахте своите герои, те ли

ви завладяха или вие тях, как точно се получи?

Христина Джурова: Тези актьорски похвати понякога са необясними, продиктувани може би от интуиция, от всичко, което ни каза Стоян, от асоциации, свързани с личния живот. Музиката може да те вдъхнови, стига да е прекрасна – точно каквато е музиката на Калин Николов. Или хореографията на Татяна Николова. Всичко това ни помага, за да навлезем в душевността на нашите герои.  

Александър Евгениев: Не знам как да отговоря на този въпрос, освен че позволих на моя герой да влезе в мен и да стане част от мен. Чувствам го близък, разпознавам в него мои неща, нещо такова.

Станислав Кондов: Аз също обичам моя герой, той е много добър, мил, влюбен, чист. Благодарение на Стоян, успяхме да извадим и тези неща от мен J. И да - срещнахме се някъде с моя персонаж и заедно със Станислав успяхме да направим една добра...хмм... симбиоза J.

Какви въпроси задава днес „Кървава сватба“?

Христина Джурова: Вечните въпроси, кое е правилно и кое – не, какво трябва да направиш или какво всъщност искаш да направиш. Какъв да бъде животът ти и кое е по-ценно - дали си заслужава да живееш, но да не обичаш и не е ли по-добре да умреш.

Александър Евгениев: В последно време живеем в едно общество, в което уж всички се обичаме и разбираме любовта, но се виждат всички нишки, които пречат на любовта.

Станислав Кондов: „Кървава сватба“ задава въпроси, които винаги ще вълнуват човека - за любовта, за живота и за смъртта. В пиесата много се говори за смъртта, но за смъртта, като нещо красиво, има и такъв персонаж.

Какво научихте от „Кървава сватба“ за любовта?

Христина Джурова: Намерих потвърждение на това, в което вярвам - трябва да следваш пътя на сърцето.

Александър Евгениев: Любовта невинаги е постижима, невинаги е лесна, невинаги можем да я прегърнем. 

Станислав Кондов: Не знам дали научихме нещо ново, по-скоро се отвориха някакви чекмеджета в нас, които съхраняват любовта.  

 

Разговаря ВИОЛЕТА ТОНЧЕВА

 

"КЪРВАВА СВАТБА"

от Федерико Гарсия Лорка

Превод Лъчезар Мишев

Режисьор Стоян Радев Ге.К.

Художник Даниела Николчова

Композитор Калин Николов

Хореограф Татяна Соколова

Плакат Славяна Иванова

Фотограф Ангел Жечев

В ролите:

Адела, невеста - Христина Джурова

Виктор, жених - Станислав Кондов

Леонардо - Александър Евгениев

Мария, майка на Виктор - Веселина Михалкова

Хуан, баща на Адела - Пламен Димитров

Магдалена, съпруга на Леонардо - Миглена Везирова

Долорес, тъща на Леонардо - Милена Кънева

Пруденсия, слугиня на Адела - Гергана Арнаудова

Енрикета, съседка - Даниела Викторова

Луната - Недялко Стефанов

Смъртта - Теодора Михайлова

Сънят - Велизар Емануилов

Премиера 18, 19 януари 2022, 19.00, Драматичен театър "Стоян Бъчваров"

TOP